Празнично хоро (капанска шевица - ръчна бродерия)

160,00 лв.

За всички влюбени в хорото и в шевиците - изцяло ръчно изработен албум за снимки, специално изпълнение: изяществото на ръчната бродерия и прелестта на българската шевица в съчетание с благородството и дълготрайността на кожата! Един наистина уникален подарък за специални поводи! 

  • Твърди кожени корици в комбинация с бродирана канава - мотив "Хорце" от автентична капанска шевица; съшити с цветен памучен шнур в стар копски стил;
  • 2 възможни цвята на кориците - в черно (с естествена кожа) и червено (с еко термо кожа)
  • Уникалната техника на ръчно съшиване на кориците с листите създава красив ефект отстрани на фотоалбума и осигурява пълно разгръщане на страниците, изключителна здравина и комфорт при ползване; 
  • Размер 32/ 24 см (може да побере до 200 снимки в зависимост от размера и разположението);
  • 25 листа плътен ефектен картон: светъл с рециклирана маса и "власинки"
  • Полупрозрачни матирани разделителни страници с дискретен релеф между всеки картонен лист - за да отделят и предпазват фотосите;
  • Снимките се поставят чрез залепяне.
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на форзаца на корицата)

Ако желаете това да бъде персонален подарък, въведете желания текст при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Човешките фигури са по-рядко срещан орнамент в българската шевица. Бродираният мотив е по автентична капанска престилка от Разградско.  Характерно е, че оригиналните престилки са тъмни, почти черни, а бродерията - растения, цветя, хора - е в бяло с допълнителни цветни акценти.  

Смята се, че в капанските шевици има най-много запазени автентични прабългарски мотиви поради затворения и консервативен живот на етнографската група, а произхода им се губи назад във времето на Аспаруховите българи

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.