Празнично хоро (капанска шевица - ръчна бродерия)

149,00 лв.
За всички влюбени в хорото и в шевиците - изцяло ръчно изработен албум за снимки, специално изпълнение: изяществото на ръчната бродерия и прелестта на българската шевица в съчетание с благородството и дълготрайността на кожата! Един наистина уникален подарък за специални поводи! 
  • Твърди кожени корици в комбинация с бродирана канава - мотив "Хорце" от автентична капанска шевица; съшити с цветен памучен шнур в стар копски стил;
  • 2 възможни цвята на кориците - в черно (с естествена кожа) и червено (с еко термо кожа)
  • Уникалната техника на ръчно съшиване на кориците с листите създава красив ефект отстрани на фотоалбума и осигурява пълно разгръщане на страниците, изключителна здравина и комфорт при ползване; 
  • Размер 32/ 24 см (може да побере до 200 снимки в зависимост от размера и разположението);
  • 25 листа плътен ефектен картон: светъл с рециклирана маса и "власинки"
  • Полупрозрачни матирани разделителни страници с дискретен релеф между всеки картонен лист - за да отделят и предпазват фотосите;
  • Снимките се поставят чрез залепяне.
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на форзаца на корицата)

Ако желаете това да бъде персонален подарък, въведете желания текст при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Човешките фигури са по-рядко срещан орнамент в българската шевица. Бродираният мотив е по автентична капанска престилка от Разградско.  Характерно е, че оригиналните престилки са тъмни, почти черни, а бродерията - растения, цветя, хора - е в бяло с допълнителни цветни акценти.  

Смята се, че в капанските шевици има най-много запазени автентични прабългарски мотиви поради затворения и консервативен живот на етнографската група, а произхода им се губи назад във времето на Аспаруховите българи

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си в негово присъствие за съответствие, липси или повреди. Рекламации без протокол няма да бъдат уважавани.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.