"Софийска свиленица"

110,00 лв.
Голям фотоалбум с ръчнo избродиран на кориците везбен мотив от свиленица от Софийско. Везбата е богата, осемлистната  розета - елбетица е соларен символ - послание за благополучие и благоденствие.
  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • Размер 30/ 23 см (може да побере около 150 - 200 снимки в зависимост от размера им);
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на 1-ва страница) или картичка със същия мотив;
  • Кутия от рециклиран картон (по избор - добавете от падащото меню, ако желаете)

Ако желаете това да бъде персонален подарък, въведете желания текст при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

 Свиленици наричали богатите и пищни везани ръкави на ризите - покрити с везмо от рамото до китката. В по-далечното минало се изработвали от домашно произведена и оцветена коприна, откъдето носи и името си „свила“ – копринa (макар, че през ХIХ век и началото на ХХ везбарките са използвали предимно памучни и вълнени конци). За Софийската шевица е характерен т. нар. "плосък бод", преобладаващите цветове са виненочервеният или яркочервеният. Впечатляващо е умелото съчетаване на растителни, животински и геометрични мотиви - често срещани са "пауновото перо", "рогатите глави" и  особено варианти на мотива "грош", който представлява осемлъчна розета, изпълнявана в редове - хоризонтални или вертикални.

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си в негово присъствие за съответствие, липси или повреди. Рекламации без протокол няма да бъдат уважавани.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.