Елбетя

43,00 лв.

"Да бъде" е смисъла на думата, употребяван в началото на миналия век в Североизточна България и Варненско. Елбетицата пък е многопластов символ на жизнената енергия, стожер в живота на българина през вековете. Пленени от  пъстрите елбетици - автентичен мотив от поли на женска риза от Кюстендилско и посланието на символа, създадохме практичен комплект за ежедневието, носещ закодираното в елбетицата наричане за хармония и добруване.

  • Комплектът включва бележник A5, керамична чаша, гравиран ключодържател и еко-химикал с принт (подробно описание ще откриете в "Допълнителна информация" по-долу).
  • Опаковка: хартиена подаръчна торбичка с елбетици
  • Ако комплектът е за подарък, може да поръчате картичка, на която да напишете своето пожелание или да изберете  персонализиране, за да добавим надпис на чашата и на специална титулна страничка в бележника (изберете от падащото меню).

Комплектът може да се превърне в чудесен подарък за парньори и клиенти, добавяйки ваше лого и/ или фирмено послание (направете запитване на armaganbg@abv.bg )

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Бележникът: с ръчно подвързани твърди корици с дървесна текстура и принт на елбетици, защитен със сатенен мат-ламинат за лесна поддръжка; размер А5 (15/21 см), 70 бели листа/140 стр. без дати, на редове, с мотив от шевица на всяка страничка; метална спирала в цвят "старо злато", свързващи листите и кориците.

Химикалът: изработен от бамбук и метал с гумиран стилус за тъчскрийн, удобен за работа с таблети и телефони, с цветен етно-принт.

Ключодържателят: от дърво, двустранно гравиран със същия мотив.

Чашата: бяла, керамична, с червен кант и дръжка (височина 9,5 см, вместимост  330 мл)

Ако желаете персонализация, напишете текста в поле "коментар", при приключване на поръчката или изпратете е-майл. Съобразявайки се с ограниченото пространство, изберете по-кратък текст за чашата (име/дата), а  пожеланието/ посвещението предвидете за бележника.

Мотивът: Елбетицата е един от най-древните и често срещани мотиви в българските шевици, често наричан "българският двоен кръст" или "двойна звезда". Представлява кръстовидна подредба на няколко мотива, разположени винаги според някаква закономерност. Елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. Tя е слънчев символ, бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове и в украсата на дома с предназначение да запази любовта и благоденствието.

 

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен. 

 

 

 

ДОМАШЕН КОМПЛЕКТ

рецептурник, дъска и торба за хляб с добруджанска шевица 

ЗA КОЛОРИТ, НАСТРОЕНИЕ И БЪЛГАРСКИ ДУХ НА ВАШАТА ТРАПЕЗА