Елбетица от Софийско

96,00 лв.

 

  • Aвтентичeн везбен мотив от Софийско (елбетица от ръкави на женска риза) украсява кориците на фотоалбум в ретро-стил, изцяло ръчна изработка - изключително подходящ да съхрани специални мигове и преживявания.
  • Кориците са облечени с плат и съшити с вътрешните листи (25 л. плътен картон)  с цветен памучен шнур, а прозрачни разделителни страници отделят и пазят фотосите от слепване;
  • Размерът е 25/18 см (побира до 100 снимки с размер 9/13 см); снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.
  • Опаковка: цветна подаръчна кутия; 
  • Ако албумът е за подарък, може да оформим специална тематична страница с Вашето пожелание. Текстът за персонализацията въведете при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл, ако е по-дълъг.
Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Елбетицата - един слънчев символ в различни флорални, геометрични и зооморфни стилизации изобразява осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. Бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове и в украсата на дома с предназначение да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода.

Мотивът от Софийско често е наричан ”роджета” - натоварен  с енергийна  защитна функция, смята се, че пази от болести и лоши въздействия (завист, уроки и др.) Вписан в ромб - символ на Богинята Майка, изобразява възпроизвеждащото се начало и земното и женското плодородие.

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен. 

 

 

 

За всеки български дом

рецептурник, дъска и торба за хляб с добруджанска шевица 

За КОЛОРИТ, НАСТРОЕНИЕ и БЪЛГАРСКИ ДУХ на ВАШАТА ТРАПЕЗА