Фотоалбуми "Ретро-принт" (среден размер)

49,90 лв.

Ръчно съшити твърди корици с мека вложка и дигитално отпечатани български шевици,  защитени със сатенен мат-ламинат.  

  • Размер: 17,5/ 25 см;
  • 6 мотиви от различни региони (разгледайте снимките и падащото меню "шевици").
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Кориците и листите са ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална страница) или картичка със същия мотив, където да отправите своите пожелания.;
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

Ако желаете това да бъде персонален подарък, добавете  пожелание (посвещение) и / или име на специална титулна страница (Текста се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.)

За да комплектовате желания от Вас албум, изберете шевица и допълните опции (кутия и/ или персонализация) от падащите менюта, тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата.

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Българската шевица е пленителен разказ за живота на българите - кои сме, от къде идваме, историята на земята ни, предавана от поколение на поколение с мъдрост и изящество. Димитър Маринов (книжовник, етнограф и първи директор на Националния етнографски музей ) пише: “В тия шарки се изказват радост или скръб, тия шарки показват какво се проси: плодородие, сила, благоденствие, живот, здраве, веселие, любов. Те представляват една молитва, написана със символически белези”.

Какви символи носят цветовете ? Най-разпространените цветове в българската шевица са червено и черно.

Бялото е символ на мъдростта, знанието и безкрайността, олицетворява чистотата, нетленността и божествената светлина. Традиционно булката се венчавала, стъпила върху бяла вълна, предяла бяла вълна за сватбения обред и в „бели“ менци се наливала „мълчана вода“ за обредните хлябове за сватбата.

Червеният цвят символизира огъня, живота и плодовитостта. Предпазва от лоши сили, от уроки и магии. Червеното се свързва с мъжката сила и храброст и с майчината кръв и жизненост (Първото великденско яйце задължително се боядисва в червено; булката се венчава, покрита с червено було; Еньова буля също е покрита с червен воал; червен конец се връзва на китката на новороденото и др.) 

Зеленият цвят е символ на природата, на свежестта, на здравето и младостта, на възраждащата се природа и на надеждата. Зеленият цвят се свързва също с Дървото на живота – универсалния човешки символ за Всемира, с безсмъртието и вечността. 

Жълтият цвят или “златното” е символ на Слънцето и светлината, на божественото и свещеното, на моралната чистота и милосърдието, на благоденствието и богатството.

Синият цвят изобразява небето, простора и водата. Той олицетворява истината и доверието, чистотата, спокойствието и съзерцанието. Синьото е ангелският цвят на високите духовни нива.

Черното е сигнал за недостъпност, скрита заплаха, затова може би повечето контурни и окрайчващи елементи са в черно - защитни елементи в шевиците. 

 

 

 

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.