Фотоалбуми "Ретро-принт" (среден размер)

49,90 лв.
Ръчно съшити твърди корици с мека вложка и дигитално отпечатани български шевици,  защитени със сатенен мат-ламинат.  
  • Размер: 17,5/ 25 см;
  • 6 мотиви от различни региони (разгледайте снимките и падащото меню "шевици").
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Кориците и листите са ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална страница) или картичка със същия мотив, където да отправите своите пожелания.;
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

Ако желаете това да бъде персонален подарък, добавете  пожелание (посвещение) и / или име на специална титулна страница (Текста се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.)

За да комплектовате желания от Вас албум, изберете шевица и допълните опции (кутия и/ или персонализация) от падащите менюта, тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата.

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Българската шевица е пленителен разказ за живота на българите - кои сме, от къде идваме, историята на земята ни, предавана от поколение на поколение с мъдрост и изящество. Димитър Маринов (книжовник, етнограф и първи директор на Националния етнографски музей ) пише: “В тия шарки се изказват радост или скръб, тия шарки показват какво се проси: плодородие, сила, благоденствие, живот, здраве, веселие, любов. Те представляват една молитва, написана със символически белези”.

Какви символи носят цветовете ? Най-разпространените цветове в българската шевица са червено и черно.

Бялото е символ на мъдростта, знанието и безкрайността, олицетворява чистотата, нетленността и божествената светлина. Традиционно булката се венчавала, стъпила върху бяла вълна, предяла бяла вълна за сватбения обред и в „бели“ менци се наливала „мълчана вода“ за обредните хлябове за сватбата.

Червеният цвят символизира огъня, живота и плодовитостта. Предпазва от лоши сили, от уроки и магии. Червеното се свързва с мъжката сила и храброст и с майчината кръв и жизненост (Първото великденско яйце задължително се боядисва в червено; булката се венчава, покрита с червено було; Еньова буля също е покрита с червен воал; червен конец се връзва на китката на новороденото и др.) 

Зеленият цвят е символ на природата, на свежестта, на здравето и младостта, на възраждащата се природа и на надеждата. Зеленият цвят се свързва също с Дървото на живота – универсалния човешки символ за Всемира, с безсмъртието и вечността. 

Жълтият цвят или “златното” е символ на Слънцето и светлината, на божественото и свещеното, на моралната чистота и милосърдието, на благоденствието и богатството.

Синият цвят изобразява небето, простора и водата. Той олицетворява истината и доверието, чистотата, спокойствието и съзерцанието. Синьото е ангелският цвят на високите духовни нива.

Черното е сигнал за недостъпност, скрита заплаха, затова може би повечето контурни и окрайчващи елементи са в черно - защитни елементи в шевиците. 

 

 

 

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си в негово присъствие за съответствие, липси или повреди. Рекламации без протокол няма да бъдат уважавани.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.