Фотоалбуми с ръчно бродирани елбетици

86,00 лв.

Елбетицата - често наричан "българският двоен кръст" е един от най-древните и често срещани мотиви в българските шевици. Красив, многолик и богат на символика  - изключително подходящ да съхрани най-специалните ви мигове и преживявания.

  • Aвтентични везбени мотиви от Софийско и Врачанско украсяват кориците на фотоалбумите в ретро-стил (вижте шевици от падащото меню)
  • Изцяло ръчна изработка;
  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и съшити със страниците с цветен памучен шнур;
  • Размер 25/ 18 см (побира до 100 снимки с размер 9/13 см ); снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници - да отделят и пазят фотосите от слепване;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание.

Ако албумът е за подарък, може да изпишем Вашето пожелание върху специална допълнителна страница и да бъде поставен в кутия ( посочете от падащите менюта), тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата.

Текстът въведете при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл ( ако е по-дълъг).

 
Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Елбетицата - един  слънчев символ в различни флорални, геометрични и зооморфни стилизации изобразява осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. Бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове и в украсата на дома с предназначение да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода.

Вариантът на елбетицата от Врачанско някога е украсявал ръкав на женска риза.

Мотивът от Софийско често е наричан ”роджета” - натоварен  с енергийна  защитна функция, смята се, че пази от болести и лоши въздействия (завист, уроки и др.) Вписан в ромб - символ на Богинята Майка, изобразява възпроизвеждащото се начало и земното и женското плодородие.

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си в негово присъствие за съответствие, липси или повреди. Рекламации без протокол няма да бъдат уважавани.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.