Фотоалбуми с Елбетици от различни региони

75,00 лв.

Елбетицата - често наричан "българският двоен кръст" е един от най-древните и често срещани мотиви в българските шевици. Красив, многолик и богат на символика  - изключително подходящ да съхрани най-специалните ви мигове и преживявания.

  • 3 автентични везбени мотива - от Софийско, Врачанско и Самоковско украсяват кориците на фотоалбумите в ретро-стил (вижте шевици от падащото меню)
  • Изцяло ръчна изработка - от ръчно избродираните корици до кутията от рециклиран картон;
  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и съшити със страниците с цветен памучен шнур;
  • Размер 25/ 18 см (побира до 100 снимки с размер 9/13 см );снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници - да отделят и пазят фотосите от слепване;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание;
  • Стилна кутия от рециклиран картон.

Ако албумът е за подарък, може да изпишем Вашето пожелание върху специална допълнителна страница и да бъде поставен в кутия ( посочете от падащите менюта), тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата.

Текстът въведете при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл ( ако е по-дълъг).

 
Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Елбетицата - един  слънчев символ в различни флорални, геометрични и зооморфни стилизации изобразява осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. Бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове и в украсата на дома с предназначение да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода.

Вариантът на елбетицата от Врачанско някога е украсявал ръкав на женска риза.

Мотивът от Софийско често е наричан ”роджета” - натоварен  с енергийна  защитна функция, смята се, че пази от болести и лоши въздействия (завист, уроки и др.) Вписан в ромб - символ на Богинята Майка, изобразява възпроизвеждащото се начало и земното и женското плодородие.

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка