Фотоалбуми с Елбетици (ръчна бродерия)

69,00 лв.

Един от най-българските символи: Елбетица от различни региони краси кориците на фото-албуми - изцяло ръчна изработка - от ръчно избродираните корици до кутията от рециклиран картон:

  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и ръчно съшити със страниците с цветен памучен шнур;
  • Различни мотиви от шевици (изберете от падащото меню);
  • Размер 25/ 18 см ( може да побере 100 снимки с размер 9/13 см );
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница)

Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

За да комплектовате желания от Вас албум, изберете шевица и допълнителните опции (кутия и/ или персонализация) от падащите менюта, тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата - при финализиране на поръчката.

Ако искате албумът да бъде персонализиран, въведете текста при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 
Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Елбетица от Софийско, Розети в оранж, Елбетица от Врачанско
Допълнителна информация

Автентичният мотив от Врачанско е вариант на широко разпространената елбетица - българският "двоен кръст" богат на символика и защитни орнаменти.Този древен мотив в различни флорални, геометрични и зооморфни стилизации изобразява осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение.

Един древен и често срешан и мотив в шопските шевици е  „Елбетица от Софийско ” - слънчев  символнаричан  и ”роджета”. Натоварен е с енергийна ( магическа) защитна функция, смята се , че пази от болести и лоши въздействия (завист, уроки и др.) Бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове... с предназначение да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода (вписан в ромб - символ на Богинята Майка, на възпроизвеждащото се начало и земното и женското плодородие)

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка