Фотоалбуми с ръчна бродерия (малък размер)

59,00 лв.

Ретро фото-албуми с извезан на кориците колоритен мотив от българска шевица от различни региони. Малък, но достатъчен, за да съхрани радостните мигове от личен или семеен празник, особено подходящ за изписване от родилен дом, кръщене, рожден ден...

  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • Размер 22/13,5 см (побира до 40 снимки с размери 9/13 см или 10/15 см);
  • 20 листа ефектен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • 3 автентични мотива от шевици: от Самоковско (Капици); от Ловешко (Сокаена) и от Кюстендилско (Елбетица) (изберете от падащото меню);
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница). Текстът се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" , а ако е по-дълъг -  изпратете по електронната поща)
  • Опаковка: кутия от рециклиран картон
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

 

 

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Самоковските шевици са пъстри и жизнерадостни, често съдържат детайлни изображения с птици, флорални и стилизирани човешки фигури, а мотивите с "капици" са любим елемент в различни варианти.

Елбетицата е наричана българският "двоен кръст", богат на символика и защитни орнаменти. Нежния и пъстър флорален мотив всъщност е осем лъчева звезда, показваща посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. "Наричането" е да запази любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода.

Сокаените шевици са характерни за районите на Габрово, Дряново, Килифарево и др. и са украси от краищата на кърпи за глава - съставна част от забраждането на омъжената жена през ХVІІ – ХІХ в. Красивият флорален мотив представлява стилизирана свастика и символизира слънцето и кръговрата в природата и в живота, с пожелание за небесно покровителство, жизнеутвърждаваща енергия и съзидание, "Да бъде добро!"

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен. 

 

 

 

За всеки български дом

рецептурник, дъска и торба за хляб с добруджанска шевица 

За КОЛОРИТ, НАСТРОЕНИЕ и БЪЛГАРСКИ ДУХ на ВАШАТА ТРАПЕЗА