Фотоалбуми с ръчна бродерия (малък размер)

49,00 лв.

Ретро фото-албум с извезан на кориците колоритен мотив от българска шевица. Подходящ да съхрани емоциите от кръщене, изписване от родилен дом, рожден ден или семеен празник.

  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • 4 различни мотива от шевици;
  • Размер 21/ 13 см (побира 40 снимки 9/13 см или 13/18 см);
  • 20 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница)
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

За да поръчате, изберете шевица, допълнитете, ако желаете с кутия и/ или персонализация от падащите менюта, тяхната цена ще се прибави към цената на албума и окончателната цена ще видите след поставяне в кошницата.

За един наистина персонален подарък, добавете пожелание (посвещение) или име на специална титулна страница (Текста се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" , а ако е по-дълъг -  изпратете по електронната поща)

 

 

 

 

 

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Бродираният мотив "Цвеке"  е вариант на широко разпространената елбетица - българският "двоен кръст", богат на символика и защитни орнаменти. Нежния и пъстър флорален мотив всъщност е осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. "Наричането" е да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода. 

Самоковските шевици са пъстри и жизнерадостни, често съдържат детайлни изображения с птици, флорални и стилизирани човешки фигури, а мотивите с "капици" са любим елемент в различни варианти

Сокаените шевици са характерни за районите на Габрово, Дряново, Килифарево и др. и са украси от краищата на кърпи за глава - съставна част от забраждането на омъжената жена през ХVІІ – ХІХ в. Красивият флорален мотив представлява стилизирана свастика и символизира слънцето и кръговрата в природата и в живота, с пожелание за небесно покровителство, жизнеутвърждаваща енергия и съзидание, "Да бъде добро!"

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си в негово присъствие за съответствие, липси или повреди. Рекламации без протокол няма да бъдат уважавани.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.