Фотоалбуми с ръчна бродерия (малък размер)

49,90 лв.

Ретро фото-албум с извезан на кориците колоритен мотив от българска шевица. Подходящ да съхрани емоциите от кръщене, изписване от родилен дом, рожден ден или семеен празник.

  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • 4 различни мотива от шевици;
  • Размер 21/ 13 см (побира 40 снимки 9/13 см или 13/18 см);
  • 20 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница)
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

За да поръчате, изберете шевица, допълнитете, ако желаете с кутия и/ или персонализация от падащите менюта, тяхната цена ще се прибави към цената на албума и окончателната цена ще видите след поставяне в кошницата.

За един наистина персонален подарък, добавете пожелание (посвещение) или име на специална титулна страница (Текста се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" , а ако е по-дълъг -  изпратете по електронната поща)

 

 

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Бродираният мотив "Цвеке"  е вариант на широко разпространената елбетица - българският "двоен кръст", богат на символика и защитни орнаменти. Нежния и пъстър флорален мотив всъщност е осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. "Наричането" е да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода. 

Самоковските шевици са пъстри и жизнерадостни, често съдържат детайлни изображения с птици, флорални и стилизирани човешки фигури, а мотивите с "капици" са любим елемент в различни варианти

Сокаените шевици са характерни за районите на Габрово, Дряново, Килифарево и др. и са украси от краищата на кърпи за глава - съставна част от забраждането на омъжената жена през ХVІІ – ХІХ в. Красивият флорален мотив представлява стилизирана свастика и символизира слънцето и кръговрата в природата и в живота, с пожелание за небесно покровителство, жизнеутвърждаваща енергия и съзидание, "Да бъде добро!"

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.