Фотоалбуми със самоковски шевици (ръчна бродерия)

73,00 лв.

Средно-големи албуми за снимки с ръчно избродирани на кориците везбени мотиви от Самоковско

  • Изцяло ръчна изработка - от ръчно избродираните корици до кутията от рециклиран картон;
  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и  съшити със страниците с цветен памучен шнур;
  • Размер 25/ 18 см. (побира до 100 снимки с размер 9/13 см );
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница)

Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

За да комплектовате желания от Вас албум, изберете шевица и допълнителните опции (кутия и/ или персонализация) от падащите менюта, тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата - при финализиране на поръчката.

Ако искате албумът да бъде персонализиран, въведете текста при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 
Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Пауните - Самоковско, Елбетици
Допълнителна информация

Самоковската шевица се откроява с богатството на форми и багри, с динамичността и жизнеността си. Характерен за Самоковската везба е „разчлененият“ силует: при растителните мотиви има детайлни разклонения в стеблото, цветовете и листата, при животинските фигури – на прибавените към тялото крака, опашки, гребен... 

Колоритният везбен орнамент "Пауне"  е мотив от поли на женска риза, поставян за защита от магия и "лоши очи". Наричали го "паунете", "пилищата", "коневе с бориете"... Паунът символизира изобилие, плодородие, мъдрост и богатство. Приема се и за знак на фертилността и прераждането, заради честата смяна на перата и защото се размножава бързо и целогодишно. Някои го наричат "сватбено везмо", прави се асоциация с дървото на живота и неговите пазители.

Самоковска Елбетица - богат, жизнерадостен и изпълнен със символика мотив, лъчезарен като небесното светило и пъстър като живота. "Българският двоен кръст" - един от най-древните и често срещани мотиви в българските шевици олицетворява хармонията в света и в човешкото поведение и носи благословията на вселената за здраве и благоденствие.

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка