Канатица

66,00 лв.

Комплект с един универсален знак - канатицата - еднакво подходящ за теб и за приятел, за жена и мъж, за българи и за чужденци! "Пази и окрилява" е значението на символа, широко разпространен в българските тъкани, килими и везба, но който много народи разпознават като свой.

Комплектът се състои от представителен и стилен бележник с гравирани химикал и ключодържател и чаша с цветен принт (изберете керамична или метална - тип канче) в оригинална текстилна кесийка, придружени от картичка, в която да напишете  пожелание или вдъхновяваща мисъл.Резултатът: оригинален и полезен подарък - амулет, готов за подаряване.

Като практично допълнение, а и като "опаковка" може да изберете текстилна чанта за рамо в натурален цвят и едностилен цветен принт.

Повече за продукта ще откриете в "Допълнителна информация" по-долу.

Можем да превърнем комплекта в запомнящ се фирмен подарък за парньори и клиенти, ако добавим Ваше лого, фирмено послание или друга желана информация (при интерес, направете конкретно запитване на armaganbg@abv.bg )

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

  • Бележникът: с подвижна корица от еко-кожа в кафяв цвят, с декоративен шев и възможност за подмяна на книжното тяло; с трайно релефно изображение на корицата - канатица (сухо преге); формат A5; съдържа 100 листа (200 стр) в цвят - слонова кост, без дати, на редове, със заоблени ъгълчета, планер по месеци и странички за контакти; с "джобчета" за визитки, карти, бележки и др., "държач" за химикал и текстилна лента за отбелязване;
  • Метален химикал с гравирани канатици;
  • Метален ключодържателят с двустранно гравирана канатица 
  • Текстилната кесийка е ръчно изработена от 100% памучен плат, с цветни дървени мъниста и конопени връзки. Когато изпълни ролята си на красива и оригинална опаковка за чашата,  може да и намерите ред практични приложения - за декорация, съхранение на билки, подправки или малки спомени и "съкровища"; лекарства, дребни ръкоделия и т.н.
  • Стандартна опаковка: кутия от рециклиран картон.
  • Допълнение (по избор): текстилна чанта в натурален цвят (изработена от 100% памук - 180 г.), с размер 41/37 см) и дълги дръжки, за да се носи удобно през рамо.

Канатицата е символ, който се среща по целия свят, без значение каква е религията и държавното устройство, от древна Месопотамия през Южна Африка и Близкия Изток до Кавказ и Балканите... Фигурата символизира безкрайност и вечен живот, вярва се, че предпазва от зли сили и негативни влияния и се носи като амулет за щастие и благоденствие.

В българската традиция канатицата е възприета като символ на рода и семейството, изобразява съюза между мъжкото и женското начало, с център - сътворението, продължението на рода. Символизира връзката между минало, настояще и бъдеще, свързани в едно цяло - един универсален символ на вечността.

Нейното присъствие създава силно защитено пространство. "Пази и окрилява" е значението на символа. Според някои изследователи "канатица" значи "звездица" и илюстрира същества от стародавните вярвания: божества-пазители. В такъв контекст тя се среща и в килимарството, ползва се като символ за бордюр, граница, ограда, пазител. Не е случайно и че канатицата се възприема като крила (ангелските същества много често са илюстрирани именно по този начин).

 

 

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България).

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

При доставка за Европа обикновено използваме "Спиди", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи, но няма проблем да ползваме и друг, желан от Вас превозвач. Тъй като стойността на доставката варира в зависимост от теглото, срока и дестинациите, след получаване на поръчката ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и след проверка да калкулираме общата стойност за банковия превод.

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен. 

 

 

 

За всеки български дом

рецептурник, дъска и торба за хляб с добруджанска шевица 

За КОЛОРИТ, НАСТРОЕНИЕ и БЪЛГАРСКИ ДУХ на ВАШАТА ТРАПЕЗА