Книги за пожелания с ръчно бродирана шевица

75,00 лв.

Пазители на щастливи мигове и най-скъпи послания: книги за гости с българска везба, изцяло ръчна изработка - от ръчно избродираните корици до кутията от рециклиран картон. Уникалната техника на съшиване на кориците с листите създава красив ефект отстрани на книгата и осигурява пълно разгръщане на страниците, изключителна здравина и комфорт при при ползване.

  • Твърди корици, облечени в плат и ръчно подвързани със зашиване в стар копски стил;
  • 4 красиви и колоритни мотива от български шевици;
  • Размери: 22/ 22 см;
  • 80 листа (160 стр) в пастелни тонове;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална страница)
  • Кутия от еко-картон за подарък и съхранение (по желание)

За да поръчате изберете шевица от падащото меню, а ако желаете персонализация и/или кутия, ги добавете от падащите менюта и след поставяне в "количката" за пазаруване ще се калкулира общата стойност.

За да бъде един наистина персонален подарък, добавете  пожелание (посвещение) и / или име на специална титулна страница. (Текста се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания).

Може да направите чудесен подаръчен комплект с фотоалбум със същата шевица или да съчетаете "2 в 1", като поръчате "Празнична книга" с бродирана шевица

 

 

 

 
Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Елбетица от Софийско, Елбетица от Врачанско, Пауните - Самоковско, Дървото на живота
Допълнителна информация

Колоритният везбен орнамент от Самоковско е автентичен мотив от поли на женска риза, поставян за защита от магия и "лоши очи". Наричали го "паунете", "пилищата", "коневе с бориете"... Паунът символизира изобилие, плодородие, мъдрост и богатство. Приема се и за символ на фертилността и прераждането, заради честата смяна на перата и защото се размножава бързо и целогодишно.

Флоралният тракийски мотив - вариант на т.н. "дърво на живота" -  символизира обновлението,  настъпването на пролетта,  зараждането на новия живот и олицетворява възраждащата се природа.

Автентичният мотив от Врачанско е вариант на широко разпространената елбетица - българският "двоен кръст" богат на символика и защитни орнаменти.Този древен мотив в различни флорални, геометрични и зооморфни стилизации изобразява осем лъчева звезда, показваща  посоките на света и най-важните слънчеви позиции – зимното и лятното слънцестоене, пролетното и есенното равноденствие, с един стабилен център. Най-общо казано - елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение.

Един древен и често срешан и мотив в шопските шевици е  „Елбетица от Софийско ” - слънчев  символнаричан  и ”роджета”. Натоварен е с енергийна ( магическа) защитна функция, смята се , че пази от болести и лоши въздействия (завист, уроки и др.) Бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове... с предназначение да запази хармонията, любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода (вписан в ромб - символ на Богинята Майка, на възпроизвеждащото се начало и земното и женското плодородие)

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка