Книги за пожелания с шевици и персонализирана корица

33,00 лв.

За сватба, кръщене, юбилей... или за празник, чиито емоции желаем да съхраним по уникален начин

  • 2 размера: 22/ 22 см, 17/ 17 см;
  • Твърди корици - тип "пергамент", с принт на шевиците, защитени със сатенен мат-ламинат;
  • Специална "позиция" на първа корица за добавяне на дата или имена;
  • Листи в пясъчно жълт цвят: 80 листа ( 160 стр) за голямата и 60 л. ( 120 стр) за малката;
  • Възможност за персонална титулна страница с пожелание, посвещение...
  • Подаръчна опаковка (кутия от еко-картон) за подарък и съхранение (по желание)
  • Картичка със същия мотив (по желание).

За да видите вариантите изберете шевица и размер, а за да комплектовате желаната книга, изберете от допълните опции от падащите менюта, тяхната цена ще се добави към базовата и ще я видите след поставяне в кошницата.

Текста за персонализацията се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете по ел. поща с вашите указания и предпочитания.

Може да направите подаръчен комплект с фото-албум със същата корица  (от раздел фотоалбуми)

По специална поръчка можем да изработим и книга за гости изцяло по Ваше желание - просто ни изпратете подробна информация за повода и Вашата представа за книгата и ние ще се свържем с Вас да обсъдим възможностите и детайлите.

 

 

Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Петлета, Врачанска (цветя), Запески от Разложко
Допълнителна информация

Петлета: Шевицата на тази книга за гости е един стилизиран мотив от орнаменти, често срещани в българската шевица. За петлите - слънчевия символ на новото начало се смята, че имат особена защитна сила. Петелът е пазител на дома и защитник от "тъмните сили", олицетворява мъжката потенция и женското възпроизвеждащо начало с пожелание за здраво поколение. В центъра, заобиколено и закриляно от петлите се издига все още крехко „дърво на живота“ -  портал между земния и духовния свят. В декоративната шевица на корицата присъстват и българските знаци за род и семейство: канатица и голяма канатица - за благоденствие и връзка с корените.

Врачанската шевица с флорални елементи е възстановена по автентичен образец от албум на DMC от миналия век. В красивата цветна композиция са вплетени символи за защита и предпазване, а флоралните мотиви в българската бродерия са символ на красотата, младостта, чистотата, непорочносттта. 

Запеските са стилизирани предмети от народния бит, извезани по ризата на разложкия женски костюм. Ковашки клещи, подкови, чекръг, ножици, печати за обреден хляб и др. , пресътворени в цветна магия украсявали някога ръкавите на женската риза - винаги по четири, като две по две са с противоположни цветове на пълнежа и контура. Основните цветове са червено и черно, добавят се обичайно лилаво, жълто, синьо, "пембено"... 

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка

  • Специално предложение: до края на месец април - безплатна доставка при поръчка на стойност над 60 лв!