Книга за пожелания или записки с шевици

44,00 лв.

Verba Volant, Scripta manent. "Казаното отлита, написаното остава."

За празник, чиито емоции желаем да съхраним по уникален начин или за Вашите ценни мисли, спомени, скици и рисунки: ръчно изработени книги с твърди корици, подвързани по стара техника в "копски стил". Резултатът е уникален ефект отстрани на книгата и изключителна здравина, пълно разгръщане на страниците и удобство при писане, рисуване и разглеждане. 

  • Размер: 22/ 22 см;
  • Красиви мотиви от шевици от различни региони;
  • Твърди корици с принт на шевиците, защитени със сатенен мат-ламинат;
  • 80 листа (160 стр);
  • Подаръчна опаковка (кутия от еко-картон) за подарък и съхранение (по желание).

Може да направите подаръчен комплект с фото-албум със същата корица  (от раздел фотоалбуми https://armagan.bg/fotoalbumi-s-printirani-motivi-ot-shevitzi-1.html) и да добавите поздравителна картичка със същия мотив https://armagan.bg/kartichki-s-balgarski-shevitzi-2.html

 

 

Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Врачанска (цветя), Петлета, Дупнишка 2, Дупнишка 3 (Дърво на живота), Дупнишка 5, Запески от Разложко
Допълнителна информация

 

Врачанската шевица с флорални елементи е възстановена по автентичен образец от албум на DMC от миналия век. В красивата цветна композиция са вплетени символи за защита и предпазване, а флоралните мотиви в българската бродерия са символ на красотата, младостта, чистотата, непорочносттта. 

Запеските са стилизирани предмети от народния бит, извезани по ризата на разложкия женски костюм. Ковашки клещи, подкови, чекръг, ножици, печати за обреден хляб и др. , пресътворени в цветна магия украсявали някога ръкавите на женската риза - винаги по четири, като две по две са с противоположни цветове на пълнежа и контура. Основните цветове са червено и черно, добавят се обичайно лилаво, жълто, синьо, "пембено"... 

Шевиците от региона на Дупница са уникални картини от ненадминат найстор - българската жена, вградила в тях своята представа за красота и хармония. Един живописен разказ за заобикалящата ни природа в най-красивите и цветове и интуитивни, скрити послания за сътворението, смисъла на живота и мъдростта на познанието ... Отличават се с уникален колорит и богатство на символите - тук ще откриете свещената свастика, дървото на живота, богинята - майка, златното слънце и цялото звездно небе - една истинска благословия за изобилие и послание за благополучие. 

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка