Книги за пожелания с шевици и персонализация

33,00 лв.

За сватба, кръщене, юбилей... или за празник, чиито емоции желаем да съхраним по уникален начин

  • 2 размера: 22/ 22 см, 17/ 17 см;
  • Мотиви от шевици от различни региони (изберете от падащото меню)
  • Твърди корици - тип "пергамент", с принт на шевиците, защитени със сатенен мат-ламинат;
  • Листи в пясъчно жълт цвят: 80 листа ( 160 стр) за голямата и 60 л. ( 120 стр) за малката;
  • Персонализация - на корицата (дата/имена) или на специална титулна страница; 
  • Подаръчна опаковка (кутия от еко-картон) за подарък и съхранение (по желание)
  • Картичка със същия мотив (по желание).

Базовите цени ще видите при избор на шевица и размер, а за да комплектовате желаната от Вас книга, добавете от падащите менюта тези от допълнителните опции, които предпочитате: персонализация и/или кутия - окончателната цена ще се калкулира, след поставяне в "количката" за пазаруване.

Текста за персонализацията се въвежда при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или  по ел. поща с вашите указания и предпочитания.

Може да направите подаръчен комплект с фото-албум със същата корица  (от раздел фотоалбуми)

По специална поръчка можем да изработим и книга за гости изцяло по Ваше желание - просто ни изпратете подробна информация за повода и Вашата представа за книгата и ние ще се свържем с Вас да обсъдим възможностите и детайлите.

 

 

Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Петлета, Дупнишка 2, Врачанска (цветя), Запески от Разложко, Дупнишка 5, Дупнишка 3 (Дърво на живота)
Допълнителна информация

Петлета: Шевицата на тази книга за гости е един стилизиран мотив от орнаменти, често срещани в българската шевица. За петлите - слънчевия символ на новото начало се смята, че имат особена защитна сила. Петелът е пазител на дома и защитник от "тъмните сили", олицетворява мъжката потенция и женското възпроизвеждащо начало с пожелание за здраво поколение. В центъра, заобиколено и закриляно от петлите се издига все още крехко „дърво на живота“ -  портал между земния и духовния свят. В декоративната шевица на корицата присъстват и българските знаци за род и семейство: канатица и голяма канатица - за благоденствие и връзка с корените.

Врачанската шевица с флорални елементи е възстановена по автентичен образец от албум на DMC от миналия век. В красивата цветна композиция са вплетени символи за защита и предпазване, а флоралните мотиви в българската бродерия са символ на красотата, младостта, чистотата, непорочносттта. 

Запеските са стилизирани предмети от народния бит, извезани по ризата на разложкия женски костюм. Ковашки клещи, подкови, чекръг, ножици, печати за обреден хляб и др. , пресътворени в цветна магия украсявали някога ръкавите на женската риза - винаги по четири, като две по две са с противоположни цветове на пълнежа и контура. Основните цветове са червено и черно, добавят се обичайно лилаво, жълто, синьо, "пембено"... 

Шевиците от региона на Дупница са уникални картини от ненадминат найстор - българската жена, вградила в тях своята представа за красота и хармония. Един живописен разказ за заобикалящата ни природа в най-красивите и цветове и интуитивни, скрити послания за сътворението, смисъла на живота и мъдростта на познанието ... Отличават се с уникален колорит и богатство на символите - тук ще откриете свещената свастика, дървото на живота, богинята - майка, златното слънце и цялото звездно небе - една истинска благословия за изобилие и послание за благополучие. 

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка