Комплекти с канатица

25,00 лв.

Направете сами комплект от красив и стилен бележник - тип органайзер и полезни "допълнения": химикал и / или ключодържател с един универсален знак - канатица. "Пази и окрилява" е значението на символа, което много народи разпознават като свое. Резултатът - чудесен и практичен подарък - амулет, еднакво подходящ за теб и за приятел, за мъж и жена, за колега или шефа, за българи и за чужденци ... 

  • Бележникът - за да е спорен деня Ви и да отмятате задачите с лекота:

- с подвижна корица от еко-кожа, с декоративен шев и възможност за подмяна на книжното тяло; трайно изображение на корицата - канатица (сухо преге);

- 2 възможни цвята на кориците -  бордо или тъмно кафяво;

- формат A5; съдържа 100 листа (200 стр) в цвят - слонова кост, без дати, на редове, със заоблени ъгълчета, планер по месеци и странички за контакти;

- с "джобчета" за визитки, карти, бележки и др., "държач" за химикал и сатенена лента за отбелязване; 

Може да направите и чудесен подаръчен комплект за двама: в цвят бордо - "за нея" и кафяв - "за него" (Вторият бележник ще получите с 10% отстъпка)

  • Изберете като допълнение от
    • 2 вида химикали: еко химикал от бамбук и метал и метален сребрист химикал с пълноцветен печат;
    • 2 вида ключодържатели: с кожена основа и метална пластина с принт - канатица или изработен от естествена дървесина, двустранно гравиран, с елегантни и стабилни метални елементи и карабинер за окачване;
  • Комплектът пристига при Вас в оригинална кутия от рециклиран картон - готов за подаряване

За да направите своя комплект, изберете допълнение (химикал, ключодържател и/или втори бележник) от падащото меню, неговата цена ще се добави към базовата цена на бележника и общата цена ще видите в "количката".

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Канатицата е символ, разпространен по целия свят, без значение на религия и държавно устройство, от древна Месопотамия през Южна Африка и Близкия Изток до Кавказ и Балканите... Най-старото изображение е открито върху глинен съд в Мала Азия и датира от около 5300 години пр.н.е. Фигурата символизира безкрайност и вечен живот, вярва се, че предпазва от зли сили и негативни влияния и се носи като амулет за щастие и благоденствие.

В българската традиция канатицата е възприета като символ на рода и семейството, изобразява съюза между мъжкото и женското начало, с център - сътворението, продължението на рода. Символизира връзката между минало, настояще и бъдеще, свързани в едно цяло - един универсален символ на вечността.

Нейното присъствие създава силно защитено пространство. Според някои изследователи "канатица" значи "звездица" и илюстрира същества от стародавните вярвания: божества-пазители. В такъв контекст тя се среща и в килимарството, ползва се като символ за бордюр, граница, ограда, пазител. Не е случайно и че канатицата се възприема като крила (ангелските същества много често са илюстрирани именно по този начин).

 

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка