Нарисувай си шевица (детски комплект)

35,00 лв.

Една чудесна възможност да провокираме творческия импулс у децата и да събудим любопитството им към наследството от предците и прелестта на шевиците. "Нарисувай си шевица" - перфектният подарък за малки творци, които обичат да се забавляват и изразяват своята креативност.

Комплектът съдържа детска тениска с монохромно графично изображение на мотив от българска шевица, текстилни маркери, с които детето да оцвети и довърши мотива и картичка с цветен образец и информация за произхода и символиката на шевицата.

За да разгледаш и избереш вариант посочи от падащите менюта шевица и размер. Ще откриете:

  • 2 интересни и подходящи за децата автентични мотива от Софийско: Крилато конче и Елбетица (повече за шевиците може да прочетете в "Допълнителна информация");
  • Качествен ограничен текстил в 4 размера според възрастта (препоръка: разгледайте и размерната таблица);

"Нарисувай си шевица" - не просто подарък за дете, а възможност да възпиташ творец и горд продължител на традициите!

 

 

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

  • Тениските: изработени от OCS сертифициран органичен памук с плътност 175 г, с къс ръкав, оребрено кръгло деколте и подсилени покрити шевове в яката. Гарантиран комфорт и качество за децата!
  • Маркерите: комплект 6 цвята от европейски производител, специално създадени за оцветяване и рисуване върху текстил, абсолютно безвредни, ергономични и удобни за употреба.
  • За улеснение и удобство при рисуване сме добавили твърда подложка, която се поставя между лицето и гърба на тениската под шевицата.
  • След довършване на мотива, не е необходима допълнителна обработка - тениската може да се облече веднага. За да има "дълъг живот", перете на температура до 60 градуса в перална машина или на ръка и обърната с изображението навътре, гладете също от опаковата страна с ютия, загрята на средно-висока температура. Не използвайте избелители!

Комплектът е подходящ за деца над 5 години, мотивите са специално подбрани, за да са интересни за децата и богати на символика. Автентичните шевици украсявали ръкавите на женски кошули (ризи) от Софийско – т.н. свиленици, наричали ги така, защото ги бродирали  с копринени конци.

     Елбетицата е един от най-древните и често срещани мотиви в българските шевици, често наричан "българският двоен кръст". Представлява кръстовидна подредба на няколко мотива, разположени винаги според някаква закономерност. Tя е слънчев символ, бродиран върху дрехи, кърпи за лице и ръце, покривки (месали), поставян на обредни хлябове и в украсата на дома с предназначение да запази любовта, благоденствието и умножаването на семейството и рода. Елбетицата олицетворява философията на старите българи, кръговрата на живота и вечният стремеж към хармония в природата и човешкото поведение. 

     От векове народът ни почита коня за неговата вярност и преданост и му приписва неземна сила. Бърз и издръжлив, неудържимо свободолюбив, конят е недосегаем за всяко зло. В народните вярвания от коня даже и болестите се страхуват. (Неслучайно казват „здрав като кон”). Конят е символ на приятелство, взаимност и вярност. В народните песни всеки истински юнак има не обикновен, а крилат кон, толкова силен и бърз, че може да надбяга дори и слънцето. Затова юнакът се хвали, „че си има хранен коня, хранен коня вихрогоня” и се кълне в него и в оръжието си. Конят е „вран”, т.е. черен, „дорест” (с червен-кафяв косъм) или шарен, наричали го „кършигора”, „вихрогон”, „крилатица“. Конят е истински приятел на юнака – винаги го съветва разумно, предупреждава го за опасностите, буди го, ако е заспал в неподходящ момент, печели неравни битки заедно с него, окуражава го, пази тайните му, спасява го при нужда.

  • Конят символизира сила, мощ и енергия, представител е на вълнуващата сила на природата и способността да преодолява препятствията.
  • Символ на войнственост и героизъм, свързан с непокорността и жаждата за приключения, като представлява духа, който преследва своите мечти и стремежи.
  • Крилатият кон е свързан с въображението и магията. Той е представител на необикновените и фантастични светове, където всяка мечта и фантазия може да се превърне в реалност.

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен. 

 

 

 

За всеки български дом

рецептурник, дъска и торба за хляб с добруджанска шевица 

За КОЛОРИТ, НАСТРОЕНИЕ и БЪЛГАРСКИ ДУХ на ВАШАТА ТРАПЕЗА