Рецептурник с добруджанска шевица от престилка

44,00 лв.

Пазител на рецепти за делник и празник с пъстра шевица на корицата: един незаменим домашен помощник за всеки - кулинар или не, млад или не съвсем :) Удобната папка позволява да подредите по свой избор любими, изпробвани или споделени рецепти, а колоритният мотив от добруджанска престилка на корицата ще радва очите и с добрата си енергия ще помага, надяваме се, за успешната реализация на вашите готварски експерименти.

 • Всеки един рецептурник се превръща в уникат с възможността сами да организирате пространството: механизмът позволява да се разместват страниците, да групирате рецептите по различен признак и ги означите с избран от вас стикер, да добавите изрезки или копия на рецепти; както и лично да надпишете специалната титулна страница, ако рецептурникът е за подарък.
 • Побира 200 рецепти, като сме помислили и за удобството при ползване: на страничките има позиции за продукти, време, калории, начин и тънкости при приготвяне; както и полезна информация за най-масовите кухненски мерки и подправки.

Красив и практичен, рецептурникът е подходящ за всеки дом. Ако сте ценители на българското и харесвате добруджанските шевици, можете да създадете тематичен комплект, като поръчате и метално ретро канче със същият мотив.

Повече детайли за продукта може да прочетете по-долу в "Допълнителна информация".

 

 

.

 

 

Шевици
Допълнителна информация
Доставка
Шевици
Шевици
Добруджанска
Допълнителна информация

Не е случайно, че избрахме мотив от престилка за корицата на този рецептурник. Въпреки доказаните качества на мъжете в кухнята днес, грижата за ежедневната гозба на семейството в традиционната култура е на жената. Престилката е символ на женското начало, на майчината грижа, на бабината всеотдайност… Пъстри и многолики, престилките  са  единствената част от традиционната носия на българката, която неизменно присъства в облеклото ѝ. Тя е универсалната чисто женска дреха, която има както практични, така и апотропейни функции. А колорита и изящните многозначни символи на добруджанската престилка ни изкушиха да ги пресъздадем и споделим.

Основни характеристики на рецептурника:

  • Твърди корици и механизъм с ринг (позволява разместване и съхранение на голям брой страници), с принт на автентичен мотив от престилка, защитен с мат-ламинат (за изключително лесна поддръжка - достатъчно е да избършите кориците с влажна кърпа);
  • Общ размер на папката: 23,5/19/4 см, размер на страничките: 23/15 см;
  • 100 листа - за 200 рецепти, с удобно и практично оформление (позиции за продукти, време, калории, начин и тънкости при приготвяне)
  • 5 прозрачни разделителя и стикери, за да обозначите раздели по ваш избор (по видове ястия; сезони, празници и т.н.)
  • Страници "Домашни мерни единици", "Подправките и тяхното приложение" ,"Съдържание" - за да намирате лесно желаната рецепта; както и специална титулна страница за персонализация.

 

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България).

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

При доставка за Европа обикновено използваме "Спиди", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи, но няма проблем да ползваме и друг, желан от Вас превозвач. Тъй като стойността на доставката варира в зависимост от теглото, срока и дестинациите, след получаване на поръчката ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и след проверка да калкулираме общата стойност за банковия превод.

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен. 

 

 

 

За всеки български дом

рецептурник, дъска и торба за хляб с добруджанска шевица 

За КОЛОРИТ, НАСТРОЕНИЕ и БЪЛГАРСКИ ДУХ на ВАШАТА ТРАПЕЗА