Самоковски Пауне (ръчна бродерия)

86,00 лв.

Колоритният везбен орнамент "Пауне"  е мотив от поли на женска риза, поставян за защита от магия и "лоши очи". Наричали го "паунете", "пилищата", "коневе с бориете"... Паунът символизира изобилие, плодородие, мъдрост и богатство. Приема се и за знак на фертилността и прераждането, заради честата смяна на перата и защото се размножава бързо и целогодишно. Някои го наричат "сватбено везмо", прави се асоциация с дървото на живота и неговите пазители.

Албумът се предлага в 2 размера 25/18 см. (за около 100 снимки с размер 9/13 см и 23/30 см - за 150-200 снимки);

  • Изцяло ръчна изработка;
  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и  съшити със страниците с цветен памучен шнур;
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница) и кутия за подарък или съхранение ( изберете от падащите менюта).

Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

Ако искате албумът да бъде персонализиран, въведете текста при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 
Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Самоковската шевица се откроява с богатството на форми и багри, с динамичността и жизнеността си. Характерен за Самоковската везба е „разчлененият“ силует: при растителните мотиви има детайлни разклонения в стеблото, цветовете и листата, при животинските фигури – на прибавените към тялото крака, опашки, гребен... 

 

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си в негово присъствие за съответствие, липси или повреди. Рекламации без протокол няма да бъдат уважавани.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.