Самоковски Пауне

75,00 лв.

Колоритният везбен орнамент "Пауне"  е мотив от поли на женска риза, поставян за защита от магия и "лоши очи". Наричали го "паунете", "пилищата", "коневе с бориете"... Паунът символизира изобилие, плодородие, мъдрост и богатство. Приема се и за знак на фертилността и прераждането, заради честата смяна на перата и защото се размножава бързо и целогодишно. Някои го наричат "сватбено везмо", прави се асоциация с дървото на живота и неговите пазители.

Албумът се предлага в 2 размера 25/18 см. (за около 100 снимки с размер 9/13 см и 23/30 см - за 150-200 снимки);

  • Изцяло ръчна изработка - от ръчно избродираните корици до кутията от рециклиран картон;
  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и  съшити със страниците с цветен памучен шнур;
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на специална допълнителна страница) и кутия за подарък или съхранение ( изберете от падащите менюта).

Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета.

Ако искате албумът да бъде персонализиран, въведете текста при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

 
Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

Самоковската шевица се откроява с богатството на форми и багри, с динамичността и жизнеността си. Характерен за Самоковската везба е „разчлененият“ силует: при растителните мотиви има детайлни разклонения в стеблото, цветовете и листата, при животинските фигури – на прибавените към тялото крака, опашки, гребен... 

 

Доставка

Доставката се извършва със "Спиди" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите. Винаги поставяме опция "преглед" - изискайте от куриера, ако пропусне да Ви предупреди.

Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка