Софийска свиленица

125,00 лв.

Голям фотоалбум с ръчнo избродиран на кориците везбен мотив от свиленица от Софийско. Везбата е богата, осемлистната  розета - елбетица е соларен символ - послание за благополучие и благоденствие.

  • Твърди корици с мека вложка, облечени с плат и ръчно съшити с цветен памучен шнур;
  • Размер 30/ 23 см (може да побере около 150 - 200 снимки в зависимост от размера им);
  • 25 листа плътен картон;
  • Прозрачни разделителни страници;
  • Снимките се поставят чрез залепяне или в самозалепващи ъгълчета;
  • Възможност за персонализация - с инициали, надпис, пожелание (на 1-ва страница) или картичка със същия мотив;
  • Кутия от рециклиран картон (по избор - добавете от падащото меню, ако желаете)

Ако желаете това да бъде персонален подарък, въведете желания текст при финализиране на поръчката - в поле 'Коментар" или изпратете е-майл с вашите указания и предпочитания.

Допълнителна информация
Доставка
Допълнителна информация

 Свиленици наричали богатите и пищни везани ръкави на ризите - покрити с везмо от рамото до китката. В по-далечното минало се изработвали от домашно произведена и оцветена коприна, откъдето носи и името си „свила“ – копринa (макар, че през ХIХ век и началото на ХХ везбарките са използвали предимно памучни и вълнени конци). За Софийската шевица е характерен т. нар. "плосък бод", преобладаващите цветове са виненочервеният или яркочервеният. Впечатляващо е умелото съчетаване на растителни, животински и геометрични мотиви - често срещани са "пауновото перо", "рогатите глави" и  особено варианти на мотива "грош", който представлява осемлъчна розета, изпълнявана в редове - хоризонтални или вертикални.

Доставка

Доставката обичайно се извършва със "Спиди" или "Еконт" по ваш избор - до адрес или удобен за Вас офис на куриерите (моля, посочете предпочитан офис). Минимална стойност за поръчка - 10 лв. Доставката на продукти на стойност над 100 лв е за наша сметка (важи за доставка до офис на куриер на територията на България)

Винаги поставяме опция "Преглед"- изискайте от куриера, ако забрави да Ви предупреди. Проверете поръчката си при получаване за съответствие, липси или повреди. Рекламации се уважават единствено при наличие на надлежно съставен протокол в присъствие на куриер.

 

При доставка за Европа вариантите са "Спиди" или "Български пощи", при предварително извършено банково плащане, включващо транспортните разходи. При финализиране на поръчката, изберете "доставка за чужбина" и ние ще се свържем с Вас, за да уточним предпочитанията Ви и да калкулираме общата стойност за банковия превод. 

 

Ако при получаване опаковката (транспортна и/или куриерски плик) е нарушена, Ви съветваме да проверите дали продукта не е наранен/замърсен/повреден и ако е, да изготвите двустранен протокол с куриера. Тогава ще може да се изготви валидна рекламация и никой няма да бъде ощетен.