Tempus fugit /Времето лети!!! Празнуваме заедно!

Tempus fugit /Времето лети!!! Празнуваме заедно!
3 март 2023

www.armagan.bg стана на 4 години!

През 2019, в началото на най-българския месец, стартира онлайн - магазина за български подаръци www.armagan.bg!
Започнахме с много ентусиазъм и работихме с вдъхновение, окуражени от добрия прием.

Днес АРМАГАНЪ вече е разпознаваема марка за любителите на шевиците и ценителите на българското.

БлагоДарим Ви - без Вас - приятели, клиенти и съмишленици на Армаганъ това не би било възможно!

  • Сполай Ви за доверието и подкрепата! Радост и вдъхновение носят добрите ви думи, стимул и мотивация са всеки like и всяка поръчка! Усещането, че сме част от вашите празници, е чудесно!
  • В знак на благодарност всички поръчки през 4-те дни (3, 4, 5 и 6 март) ще бъдат с 10 % отстъпка!
  • И занапред ще очакваме вашите мнения и препоръки, за да бъдат продуктите ни все по-добри и удовлетворяващи!

Желаем Ви здраве, настроение и споделени мартенски празници!

 

Знаете ли, че традиционният за Великден козунак се е появил на нашата трапеза едва преди около стотина години? А чували ли сте за „кукулник“, „конка“, „комколник“, „разговялка“, „спредавци“, „чурек“?

прочети още

"Мартеница пращам надалече - нишка от живота във дома, бяла като вишната на двора и червена - сила на кръвта..."

прочети още

След зимният слънчев кръговрат това е първият празник с обреди, изпълнени сред природата, а отрязаните лозови пръчки са първата растителност, ритуално внесена в селището и дома, за да се пренесе жизнеността и плодовитостта от лозата върху хората. За Трифоновден в традиционната култура и някои любопитни стари вярвания и обичаи може да прочетете тук:

прочети още

"Магията на името е словесно заклинание, то е пожелание и закрила, духовният заряд, с който тръгваме по тази земя, невидимата връзка с предците и душата на рода..." д. ф. н. Лилия Старева

прочети още

Мъдрец и хуманист, но най-вече Българин! Владетел на словото и духа, сравняван с Омир, Шекспир, Никос Казандзакис, Гогол, Джойс, Томас Ман, Иво Андрич... Мисли и цитати от Човека, който търсеше светлина за хората.

прочети още

В средата на 30-те години на миналия век млад мъж обикаля България пеша и с колело. На гърба си носи 20-килограмова раница, в която се намира и пишеща машина, а от джоба му стърчи голям тефтер...

прочети още

Радостта да си част от вълшебството, наречено "Фестивал на фолклорната носия" е несравнима и трудно се описва с думи. И мястото е вълшебно: сякаш Добромерица мери доброто на всеки и му донадя, каквото не достига...

прочети още

Приказната история за Мариината земя, султанката Тамара-Мара и красивите носии от Мариово - вдъхновение за "Мариовска мома" - ново чаровно допълнение към колекцията ни моми и невести с уникални премени.

прочети още

Как скромната тениска е пътувала през годините и се е превърнала в неразделна част от ежедневието на модерното общество, универсален елемент от облеклото в най-различни стилове...

прочети още

Създавайки нашите армагани ние често пътешестваме назад във времето, преоткриваме скрити съкровища и забравени истини, научаваме интересни истории и съпреживяваме вълнуващи мигове. Каним и Вас - с „Приказки от едно време“ да се докоснем до омаята на едно отминало време и заедно да "утолим жаждата си за истинска хубост". Първата ни „приказка“ е за една прелестна българка и любимата и премяна, за рода и "живата памет".

прочети още