Февруарски задачки-закачки :)

Февруарски задачки-закачки :)
4 февруари 2024

През зимата обикновено прекарваме почивните дни в къщи и редом с тривиалните домашни задачи, често ни навестява скуката. И за разнообразие и забавление решихме да стартираме игра "съботно-неделна задачка-закачка" :) Ще има и награди за участниците, разбира се!


Правилата на играта:

  • Всеки уикенд през февруари в страниците на Армаганъ в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм ще публикуваме нова загадка.
  • За валидно участие се счита всеки коментар под съответната публикация. Не се допускат коментари, съдържащи нецензурни думи или които не са написани на кирилица.
  • Всеки понеделник на случаен принцип ще бъде изтеглян победител от всички участници, дали верни отговори.
    Късметлията ще получи предметен подарък от нашите армагани.
  • В началото на март всички участвали ще бъдат включени в томбола с награда "ваучер за подарък" на стойност 50 лв. Победителят ще може да използва ваучера, като поръча за себе си или за приятел армаган от наличните продукти в онлайн магазин www.armagan.bg през следващите 3 месеца.

Как можете да участвате:

  • Първата ви задача ще бъде да познаете загадката ни.
  • Следващата ви стъпка е да регистрирате участието си, изписвайки отговор на кирилица в коментарите под публикацията. По този начин отговорът ви ще бъде зачетен, а участието ви в томболата за нашите награди – гарантирано!

Надниквайте в страничките: https://www.facebook.com/armagan.bg/ и https://www.instagram.com/armagan.bg/ и се включвайте редовно в нашите загадки, защото всяко участие увеличава шанса ви да бъдете победител в томболата (всеки отговор на всяка загадка се брои за участие, така, че едно име може да присъства в списъка за томболата неограничен брой пъти)

Да се забавляваме заедно!

 

 

С поклон към „оная оная незнайна женица, дето първа втъкала е прелестта на земята ни във шевица" (Вл. Башев)

прочети още

Знаете ли, че традиционният за Великден козунак се е появил на нашата трапеза едва преди около стотина години? А чували ли сте за „кукулник“, „конка“, „комколник“, „разговялка“, „спредавци“, „чурек“?

прочети още

"Мартеница пращам надалече - нишка от живота във дома, бяла като вишната на двора и червена - сила на кръвта..."

прочети още

След зимният слънчев кръговрат това е първият празник с обреди, изпълнени сред природата, а отрязаните лозови пръчки са първата растителност, ритуално внесена в селището и дома, за да се пренесе жизнеността и плодовитостта от лозата върху хората. За Трифоновден в традиционната култура и някои любопитни стари вярвания и обичаи може да прочетете тук:

прочети още

"Магията на името е словесно заклинание, то е пожелание и закрила, духовният заряд, с който тръгваме по тази земя, невидимата връзка с предците и душата на рода..." д. ф. н. Лилия Старева

прочети още

Мъдрец и хуманист, но най-вече Българин! Владетел на словото и духа, сравняван с Омир, Шекспир, Никос Казандзакис, Гогол, Джойс, Томас Ман, Иво Андрич... Мисли и цитати от Човека, който търсеше светлина за хората.

прочети още

В средата на 30-те години на миналия век млад мъж обикаля България пеша и с колело. На гърба си носи 20-килограмова раница, в която се намира и пишеща машина, а от джоба му стърчи голям тефтер...

прочети още

Радостта да си част от вълшебството, наречено "Фестивал на фолклорната носия" е несравнима и трудно се описва с думи. И мястото е вълшебно: сякаш Добромерица мери доброто на всеки и му донадя, каквото не достига...

прочети още

Приказната история за Мариината земя, султанката Тамара-Мара и красивите носии от Мариово - вдъхновение за "Мариовска мома" - ново чаровно допълнение към колекцията ни моми и невести с уникални премени.

прочети още

Как скромната тениска е пътувала през годините и се е превърнала в неразделна част от ежедневието на модерното общество, универсален елемент от облеклото в най-различни стилове...

прочети още

Създавайки нашите армагани ние често пътешестваме назад във времето, преоткриваме скрити съкровища и забравени истини, научаваме интересни истории и съпреживяваме вълнуващи мигове. Каним и Вас - с „Приказки от едно време“ да се докоснем до омаята на едно отминало време и заедно да "утолим жаждата си за истинска хубост". Първата ни „приказка“ е за една прелестна българка и любимата и премяна, за рода и "живата памет".

прочети още